13 مهر 1402
87

جشنواره فیلم کودک اصفهان تنها جشنواره ویژه فیلم های کودک در ایران است. این جشنواره از سال ۶۱ شروع به کار کرده و البته تمام ادوار آن در اصفهان برگزار نشده است. در واقع از سی و پنج دوره این جشنواره ۲۳ دوره در اصفهان و ۶ دوره در تهران، ۵ دوره در همدان و یک دوره در کرمان برپا شده است.

نصف جهان برای سینمای کودک جهان آغوش می گشاید

به گزارش همشهری آنلاین، روز سه‌شنبه، نشست داوران و خبرنگاران کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودک با حضور کودکان و نوجوانان به همراه خانواده‌های‌شان در اصفهان برگزار شد. کمال حیدری معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، تفریحی و ورزشی شهرداری اصفهان، مجید زین‌العابدین دبیر جشنواره سی و پنجم، رئیس و اعضای شورای اسلامی‌شهر اصفهان و وحید ملتجی مدیر هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوان کسانی بودند که در این نشست حضور داشتند.

این اولین برنامه رسمی‌ جشنواره تا پیش از افتتاحیه آن بود و به این ترتیب سی‌و سومین جشنواره فیلم کودک اصفهان کارش را از ۱۵ مهر شروع می کند و تا روز بیستم ادامه خواهد داشت.

این جشنواره امسال در بخش‌های فیلم‌های سینمایی بلند ایرانی(با ۱۴ فیلم)، پویانمایی با ۱۲ فیلم) و فیلم‌های داستانی کوتاه(۱۲ فیلم)   برگزار خواهد شد. به گفته مجید زین العابدین، دبیر این دوره جشنواره فیلمسازانی از ۴۰ کشور متقاضی شرکت در جشنواره بوده اند که تعدادی از آنها در بخش رقابتی حضور خواهند داشت.

داوران چه کسانی هستند؟

هر کدام از بخش‌های مختلف جشنواره توسط هیأت داوران مجزا داوری خواهند شد. در بخش ملی «رسول صدرعاملی» تهیه‌کننده و کارگردان، «حامد جعفری» تهیه‌کننده، «جهانبخش سلطانی» بازیگر، «امرالله احمدجو» فیلمنامه‌نویس و کارگردان و «پوران درخشنده» تهیه‌کننده و کارگردان اعضای «هیأت داوران بخش فیلم‌های بلند داستانی بخش ملی جشنواره سی و پنجم» معرفی شده اند.

«محمدرضا عرب» کارگردان، «روانبخش صادقی» انیماتور و «مریم اسمی‌خانی» کارگردان هم اعضای هیأت داوران بخش کوتاه و پویانمایی این دوره از جشنواره هستند.

اما در بخش بین الملل، مرضیه برومند، علیرضا خمسه، مونیکا واهی از هندوستان، یرژی موسکوویچ از لهستان، دراگان میلینکوویچ فیمون از صربستان، ملیکا زعیری از فرانسه و جون خوآنگ از چین اعضای هیأت داوران بخش فیلم‌های بلند  این دوره از جشنواره هستند.

هادی محمدیان از ایران، «حکمت مطشر مجیدالبیدان از عراق، آتینا ریکاکی از یونان، ختام سیدعبدالقادر از عمان و ماریا بزنکووا از روسیه هم فیلم‌های بخش کوتاه و پویانمایی بین‌الملل جشنواره را داوری خواهند کرد.

بنا به اعلام دبیر جشنواره، داوران سیفژ در این دوره از جشنواره را هم «واسیلیس کارامیتانیس» از یونان، «اما پندیوک» از رومانی و «آزاده شکوری‌راد» از ایران تشکیل می‌دهند.

نصف جهان برای سینمای کودک جهان آغوش می گشاید

چه فیلم‌هایی امسال در جشنواره حضور دارند؟

امسال ۳۸ فیلم در بخش‌های مختلف جشنواره نمایش داده می‌شوند. در بخش مسابقه فیلم‌های بلند سینمایی ایرانی این فیلم‌ها را می‌توانید ببینید: «استعداد من» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی حمید عبداللهی نجف‌آبادی، «ایلیا، جستجوی قهرمان» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی سیدعلی موسوی نژاد، «آلفا و ربات نابودگر» به‌ تهیه‌کنندگی بهروز نشان و کارگردانی شهرام قدیری، «خیابان ملک» به‌ تهیه‌کنندگی احسان سلطانیان، مهران‌هادی و کارگردانی احسان سلطانیان، «درآغوش درخت» به‌ تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح و سجاد نصراللهی نسب و کارگردانی بابک خواجه پاشا، «سفر به تاریکی» به‌ تهیه‌کنندگی محمدمهدی نخعی‌راد و کارگردانی علی بصیری‌نیک، «سیارک» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی مهدی حسینی‌وند، «سینگو» به‌ تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و کارگردانی علیرضا محمدی روزبهانی، «قهرمان من» به‌ تهیه‌کنندگی مرتضی آتش زمزم و محسن آتش زمزم و کارگردانی مرتضی آتش‌زمزم، «کاپیتان» به‌ تهیه‌کنندگی سیدصابر امامی‌و کارگردانی محمد حمزه‌ای، «مسافری از گانورا» به‌ تهیه‌کنندگی سیدمحمدحسین علمدار و کارگردانی سیداحمد علمدار، «ملکه آلیشون» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی ابراهیم نورآورمحمد، «هوک» به‌ تهیه‌کنندگی علی آشتیانی‌پور و کارگردانی حسین ریگی و «یک تکه ابر» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی علی قوی‌تن

۱۲ فیلم ایرانی بخش مسابقه پویانمایی کوتاه هم از این قرار است: «بال پروانه» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی زیبا معروفی، «بزرگترین ماجرای گلی» به‌ تهیه‌کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و الیکا مهران‌پور و کارگردانی الیکا مهران‌پور، «بلوک» به‌ تهیه‌کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و کارگردانی حمیده تیموری، «بالاتر از نور» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی سمیه نیلی، «جایگزین» به‌ تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کارگردانی عبدالله علیمراد، «دستگاه کپی‌ساز» به‌ تهیه‌کنندگی مهدی خرمیان، مرکز پویانمایی صبا و کارگردانی مهدی خرمیان، «دوستی» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی‌هانی گودرزی، «ده سالگی» به‌ تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کارگردانی فاطمه جعفری، «کاسه برنجی» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی حسین حبیبی‌اصل، «گنجینه ارجان» به‌ تهیه‌کنندگی نادر یغمائیان، شرکت دنیای کودکانه آریان، محصول مرکز پویانمایی صبا و کارگردانی بهروز یغمائیان و آبتین یغمائیان، «گیل‌گَمِش» به تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، به کارگردانی حسین مرادی‌زاده، «موچه ۱» به تهیه‌کنندگی شفیقه نیک‌جهان و کارگردانی مهیار توکلی

مسابقه فیلم داستانی کوتاه هم با ۱۲ فیلم ایرانی به این اسامی‌برگزار می‌شود: «اَیار» به تهیه‌کنندگی سعید نجاتی و سیدحمیدرضا منتظری و کارگردانی مهدی امینی، «پارادوپینگ» به‌ تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران و کارگردانی محمدرضا حسنی‌رنجبر، «خونه ما هم دزد اومده» به‌ تهیه‌کنندگی گروه هنری کات و کارگردانی محمدنبی‌ طالبی، «سوپ خروس» به‌ تهیه‌کنندگی‌هادی کیانی‌فلاورجانی و زهره قاسمی‌و کارگردانی‌هادی کیانی‌فلاورجانی، «شماره ۷» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی محمدرضا دوستی، «عروسک ماهرخ» به تهیه‌کنندگی مجتبی زارع مهرجردی- مریم جواهری و کارگردانی مجتبی زارع مهرجردی، «کاغذِ روی شیشه» به‌ تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد و کارگردانی حسین فریدون‌جاه، «لئو» به‌ تهیه‌کنندگی و کارگردانی محمدمعین روح الامینی، «من، آقبانو و لیست آرزوها» به‌ تهیه‌کنندگی امیر پوروزیری و کارگردانی محمدحسین امانی همدانی، «نَجان» به‌ تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران و کارگردانی محمدمهدی باقری، «نفس‌های تو» به‌ تهیه‌کنندگی مهاجر توحیدپرست و کارگردانی عباس عمرانی‌بیدی، «هشتر خان» به‌ تهیه‌کنندگی انجمن سینمای جوانان ایران دفتر اردبیل و عباس جاهد و کارگردانی مشترک میلاد سرابی، صادق محمودزاده، بابک جباری، امیرحسین عباسی، سجاد شیدایی


https://gorganema.ir